27. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si tradiční české jídlo – české vepřové s knedlíkem. Tento recept vám přináší skvělou kombinaci nadýchaných knedlíků s klasickým vepřovým masem, které je naplněno překvapením chutí. Připravte si tento pokrm snadno a rychle a užijte si ho s rodinou a přáteli. S naším receptem na české vepřové s knedlíkem si dopřejte nezapomenutelnou chuť tradiční české kuchyně.
České vepřové s knedlíkem
Suroviny
- 600 g vepřového masa (přednostně šunkové nebo krkovice)
- 200 g cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 500 ml hovězího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- 500 g houskových knedlíků (můžete si je připravit dle vlastního oblíbeného receptu nebo zakoupit hotové)
Postup
- Maso nakrájíme na menší kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
- Na pánvi rozpustíme sádlo nebo zahřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme nakrájené vepřové maso a opékáme, dokud maso nezezlátne.
- Přidáme kmín a majoránku a promícháme.
- Zalijeme hovězím vývarem a necháme vařit alespoň 60 minut, dokud maso nezměkne.
- Podle chuti osolíme a opepříme.
- V mezidobí si připravíme houskové knedlíky dle vlastního receptu nebo podle návodu na obalu.
- Hotové knedlíky podáváme s vepřovým masem a přelijeme šťávou z masa.