25. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chcete si dopřát lahodnou večeři plnou bohaté chuti? Vyzkoušejte recept na „Kuře na béarnaise“ a překvapte své chuťové pohárky! Tohoto jednoduchého a přitom elegantního pokrmu dosáhnete smažením kusů kuřecího masa, které obalíte v pikantním béarnaise omáčce. Tento recept není jen chutný, ale je i vhodný pro příležitostné večeře nebo zvláštní příležitosti. Užijte si ho se šťavnatým kuřecím masem a bohatou omáčkou s delikátním kořeněným nádechem. Zvedněte chuť svého jídla na vyšší úroveň a vyzkoušejte „Kuře na béarnaise“ ještě dnes!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí prsa opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovým ubrouskem.
- Pokapejte prsa olivovým olejem a potřete je solí a pepřem z obou stran.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
- Na rozpálené pánvi si dejte kuřecí prsa a opékejte je z obou stran, dokud nezískají zlatou barvu.
- Poté přesuňte prsa do předehřáté trouby a pečte je asi 20-25 minut, dokud nejsou uvnitř propečená.
- Mezitím si připravte omáčku béarnaise dle vašeho oblíbeného receptu.
- Když jsou kuřecí prsa hotová, vyjměte je z trouby a nechte chvíli odpočinout.
- Poté je pokapejte připravenou omáčkou béarnaise a podávejte s přílohou dle vašeho výběru.