25. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuře na béarnaise
zdroj: Recepty 24/7

‌Chcete​ si dopřát lahodnou večeři plnou bohaté chuti? ​Vyzkoušejte recept na „Kuře ⁢na béarnaise“ a překvapte‍ své chuťové pohárky! Tohoto jednoduchého a ​přitom elegantního⁤ pokrmu dosáhnete smažením kusů kuřecího masa,⁤ které obalíte‌ v pikantním‌ béarnaise omáčce. Tento recept není ⁢jen chutný, ale je i vhodný pro příležitostné večeře nebo zvláštní​ příležitosti. ⁣Užijte ‌si ho se ⁢šťavnatým kuřecím masem ⁤a bohatou omáčkou s delikátním kořeněným⁢ nádechem. ​Zvedněte chuť svého jídla na vyšší úroveň⁤ a vyzkoušejte „Kuře na béarnaise“ ještě dnes!

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř‍ podle ‌chuti

Postup

  1. Kuřecí prsa opláchněte pod tekoucí vodou a ‌osušte papírovým ubrouskem.
  2. Pokapejte prsa olivovým olejem a potřete⁢ je solí a pepřem z obou stran.
  3. Předehřejte ‌troubu na 180 stupňů ⁣Celsia.
  4. Na ​rozpálené pánvi⁤ si dejte​ kuřecí prsa a opékejte je⁣ z obou stran, dokud nezískají zlatou barvu.
  5. Poté⁢ přesuňte prsa‌ do ⁤předehřáté trouby a⁣ pečte je ‌asi‌ 20-25​ minut, dokud ‌nejsou uvnitř propečená.
  6. Mezitím si⁣ připravte omáčku béarnaise ​dle vašeho oblíbeného ‍receptu.
  7. Když⁤ jsou‍ kuřecí prsa hotová,⁢ vyjměte je z trouby a​ nechte chvíli odpočinout.
  8. Poté je ​pokapejte ‍připravenou‍ omáčkou béarnaise a podávejte s přílohou dle vašeho‌ výběru.