20. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Pečený kachní prso na meduškách
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento⁣ dokonale připravený recept na pečené ⁣kachní prso na meduškách a⁣ okusíte ​neuvěřitelnou chuť a křupavost.‍ Kachní prso je připraveno se ‌sladkým meduškovým glazérem, který dodává jemnou ‌sladkokyselou vůni a překvapivou hloubku chuti. ‌S upravením pečením v troubě dosáhnete⁣ perfektního výsledku, ​kdy je‌ maso měkké, šťavnaté a plné⁤ příjemné ⁣chuti. ⁣Dopřejte si luxusní ⁣pokrm plný ⁢výjimečných chutí a překvapte své blízké neuvěřitelným gastronomickým zážitkem. ‍

Suroviny

  • 2 kachní prsa
  • Soľ a ⁤korenie podľa chuti
  • 2⁣ lyžice medu
  • 4 ⁤lyžice sójovej ​omáčky
  • Šťava z 1 citróna
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 lyžice olivového​ oleja
  • 500 g medušiek⁤ (umytých a ⁢nakrájaných)

Postup

  1. Prsia umyte,⁢ osušte a nakrájajte⁣ krížom-krážom na povrchu (aby ⁢sa lepšie prenikol dochucovací mix).
  2. Zmiešajte med, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, ⁢cesnak a olivový olej v misky⁢ na marinačný mix.
  3. Položte kachní ​prsia do misky s marinádou a dobre ich obalte.
  4. Zabaľte ich do potravinárskej fólie a ⁢nechajte odpočívať ⁤v chladničke⁣ aspoň 2 hodiny.
  5. Medzitým ⁣rozohrejte rúru na​ 180°C.
  6. Vyberte prsia z ⁣marinády a ⁢nechajte odkvapkať⁢ nadbytočnú ‍marinádu. Nevyhadzujte, bude sa ešte používať.
  7. Na panvici rozohrejte olej a prsia opečte na‍ vysokej teplote z⁣ oboch strán, aby získali ‍zlatistú farbu. Preložte ich potom do⁢ pekáča.
  8. Na ‍tej istej ⁤panvici smažte ‍medušky do‍ zmäknutia, pridávajte postupne marinádu, aby sa nespálila.
  9. Medušky cez sito prevlečte ​a premiestnite ich⁣ do pekáča k prsiam.
  10. Pekáč‌ s prsiami a meduškami⁢ vložte ⁣do vyhriatej rúry ‌a pecieťte 15-20 minút,‍ podľa toho, ‍ako krupiata kachňa.
  11. Potom vytiahnite a nechajte 5 minút odpočívať pred podávaním.
  12. Podávajte s prílohou podľa​ vlastného výberu, ​napr. ⁣pečenými zemiakmi alebo ryžou.