16. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Pečené rybí filety s citronovým máslem
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na pečené rybí filety s citronovým máslem je ⁤dokonalým jídlem pro milovníky​ ryb. Rybí filety jsou delikátně dochuceny čerstvě ​vymačkaným citronovým džusem‍ a ochuceny lahodným máslem. Pečením v⁣ troube pak získají filety ⁢krásnou křupavou‍ kůrčičku. Tento jednoduchý ⁤a chutný recept ⁤bude určitě uspokojením pro vaši chuťovou buňku‌ i ​pro vaše tělo. ​

Suroviny

  • 4 rybí filety (např. platýs, treska ​nebo⁣ losos)
  • 2 citrony
  • 100 g ‌másla
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl a​ pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve‍ předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Na plech položte rybí filety a osolte je.
  3. Citrony rozkrojte ⁤napůl a z jedné poloviny vymačkejte šťávu. Druhou polovinu⁣ nakrájejte na plátky.
  4. Na každý filet⁣ položte ‌několik plátků citronu.
  5. Česnek prolisujte a smíchejte ho se šťávou z citronu a máslem.
  6. Tuto směs ​použijte k potření⁣ filetů z ⁣obou​ stran.
  7. Pokud‌ zbude nějaká směs,‌ můžete ji také použít‍ k zakrytí filetů na plechu.
  8. Při pokrytí ​plechu neprojde⁤ při pečení příliš ‌mnoho tepla.
  9. Plech s filety vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně⁣ 20 minut,‌ nebo dokud ryby nebudou mít zlatavou barvu a ⁣nebudou se dělit vlákna.
  10. Hotové​ rybí filety ‍s citronovým máslem‌ podávejte s čerstvým ‍citronem a⁤ případně s ‌bylinkovým bramborovým pyré nebo salátem.