15. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Pivní guláš s knedlíky.
zdroj: Recepty 24/7

Pivní guláš s knedlíky ⁣- Vychutnejte si chutný a⁢ sytý pokrm plný pivního aroma!⁣ Náš recept⁢ na pivní guláš s měkkými a nadýchanými knedlíky je ideální volbou‌ pro ty, kdo hledají výjimečnou kombinaci chutí. Připravený ⁢s kvalitním pivem a aromatickými kořením, tento ⁤guláš nabídne dokonalou kombinaci měkkého masa, sladké cibule ⁤a lahodného⁢ pivního základu.‍ Servírujte s ⁣domácími knedlíky a vychutnávejte si lahodnou chuť ‌ze šťavnatého guláše. S ‌naším receptem na pivní guláš ​s knedlíky si⁤ uvaříte lahodný pokrm, ‌který ⁣vás⁣ rozhodně nepřijde na um!

Suroviny

  • 600 g hovězího masa (plecka nebo roštěnec)
  • 2⁣ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce​ mleté sladké papriky
  • 1⁣ lžička mletého ‌kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžíce hořčice
  • 500 ml tmavého ‍piva
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 1 ⁤lžíce octa
  • sůl, pepř

Postup

  1. Maso ⁣nakrájíme na menší kostičky.
  2. Cibuli‍ oloupeme‌ a nakrájíme na tenké plátky. Česnek rozmačkáme.
  3. V hrnci rozpustíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli. Smažíme do zlatova.
  4. Přidáme rozmačkaný česnek a pokračujeme v osmažení dalších 2 minuty.
  5. Přidáme nakrájené maso a za‌ stálého‍ míchání ho zprudka osmažíme z ⁤každé strany.
  6. Přidáme sladkou papriku, kmín a majoránku. Dobře promícháme.
  7. Podlijeme pivem a hovězím vývarem.‍ Přidáme hořčici ⁢a ocet.
  8. Pokud je‍ třeba, dosolíme a opepříme.
  9. Snížíme⁢ teplotu ⁣a guláš dustojně pod​ pokličkou dusíme přibližně⁤ 1,5 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka nezhustne.
  10. Případně dochutíme před servírováním.