9. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Jitrničky s kyselou kapustou
zdroj: Recepty 24/7

Chutné jitrničky s kyselou kapustou: Tento recept ⁣vás přivede k lahodnému ⁢a sýtému ‍jídlu. Uvařte ‍pikantní jitrničky a podávejte je s kyselou kapustou, která dodá jídlu jemnou kyselou chuť. Tento tradiční český pokrm ​je‍ ideální pro rychlý a⁤ zdravý oběd nebo večeři. Sledujte‌ náš jednoduchý recept a za chvíli si pochutnáte na výjimečném jídle.

Recept⁤ na „Jitrničky⁣ s ‍kyselou kapustou“

Suroviny

  • 4 kusy‌ jitrnic
  • 500 ⁢g kyselé kapusty
  • 2 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 ⁣lžička ‌kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř dle⁢ chuti

Postup

  1. Kyselou⁢ kapustu důkladně‌ opláchněte teplou vodou, aby ‌se snížila‍ její⁣ kyselost.
  2. Cibule oloupejte a nakrájejte na‌ drobné kousky.
  3. Sádlo rozehřejte na ‍pánvi a osmahněte ‍na něm cibuli⁢ dozlatova.
  4. Přidejte kyselou kapustu, ⁢kmín a​ mletou papriku. ‍Dobře‌ promíchejte a smažte asi​ 10 ⁤minut,⁢ dokud se ⁢kapusta⁤ změkne.
  5. Jitrnice opláchněte ⁤studenou vodou a⁢ osušte papírovým ubrouskem.
  6. Přiveďte vodu v hrnci⁣ k ‌varu.
  7. Položte jitrnice do vroucí vody​ a vařte je ⁤5-10 ​minut, dokud neztuhnou.
  8. Změněte‍ teplotu​ vaření na ‍střední a vařte jitrnice dalších 15 minut.
  9. Vyjměte jitrnice z hrnce a ‍nechte⁤ je okapat.
  10. Pokud chcete,‌ můžete jitrnice následně‍ osmažit na ⁣pánvi pro ⁤větší chutnost.
  11. Servírujte jitrnice s kyselou kapustou a podávejte s chlebem nebo bramborami.