9. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Rýže s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Rýže s hovězím masem je lahodný a vydatný pokrm, který vás zaručeně pohladí ​na duši i ⁣žaludku. Tento recept vás provede přípravou pikantního hovězího masa v dochucené omáčce, která perfektně naplní váš talíř. K hovězímu se podává lehká a nadýchaná rýže, která výborně absorbuje ⁣všechny chuťové složky tohoto jídla. S přídavkem čerstvé zeleniny a aromatických koření je⁣ tato kombinace neodolatelná pro milovníky tradičních ​asijských ​pokrmů. Rozkoše vašeho chuťového pohárku ‌nebudou mít konce, když si vychutnáte tento skvostný recept na rýži s hovězím masem.

Suroviny

  • 200⁣ g rýže
  • 400 g hovězího masa, nakrájeného na kostky
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce​ oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Rýži uvařte podle doporučení ‌na obalu. Nechejte ji chvíli odpočinout a​ poté rozprostřete na tácu, aby vychladla.
  2. V⁤ hluboké pánvi zahřejte‍ olej⁣ a osmažte cibuli​ do zlatova. Přidejte česnek a hovězí maso. Smažte, dokud maso nezezlátne ‍z každé strany.
  3. Přidejte sojovou omáčku, rybí omáčku a cukr. Dobře promíchejte.
  4. Přikryjte ⁢pánvi a vařte na středním ohni asi 15 minut, dokud maso nezměkne.
  5. Přidejte uvařenou a vychladlou⁢ rýži. ⁤Dobře promíchejte tak, aby se všechny ingredience spojily.
  6. Pokud je potřeba, dochuťte solí a pepřem podle ​své chuti.
  7. Suroviny nechte pár minut pod pokličkou​ odstát a pak můžete rýži s hovězím masem podávat.