9. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rýže s hovězím masem je lahodný a vydatný pokrm, který vás zaručeně pohladí na duši i žaludku. Tento recept vás provede přípravou pikantního hovězího masa v dochucené omáčce, která perfektně naplní váš talíř. K hovězímu se podává lehká a nadýchaná rýže, která výborně absorbuje všechny chuťové složky tohoto jídla. S přídavkem čerstvé zeleniny a aromatických koření je tato kombinace neodolatelná pro milovníky tradičních asijských pokrmů. Rozkoše vašeho chuťového pohárku nebudou mít konce, když si vychutnáte tento skvostný recept na rýži s hovězím masem.
Suroviny
- 200 g rýže
- 400 g hovězího masa, nakrájeného na kostky
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Rýži uvařte podle doporučení na obalu. Nechejte ji chvíli odpočinout a poté rozprostřete na tácu, aby vychladla.
- V hluboké pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli do zlatova. Přidejte česnek a hovězí maso. Smažte, dokud maso nezezlátne z každé strany.
- Přidejte sojovou omáčku, rybí omáčku a cukr. Dobře promíchejte.
- Přikryjte pánvi a vařte na středním ohni asi 15 minut, dokud maso nezměkne.
- Přidejte uvařenou a vychladlou rýži. Dobře promíchejte tak, aby se všechny ingredience spojily.
- Pokud je potřeba, dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
- Suroviny nechte pár minut pod pokličkou odstát a pak můžete rýži s hovězím masem podávat.