3. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční vepřové s knedlíkem je vynikající české jídlo, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Tento recept vám přináší křehké vepřové maso s výraznou dochucovací omáčkou a lahodnými domácími knedlíky. Nechte se okouzlit tradiční chutí vepřového s knedlíkem již dnes!
Suroviny
- 500 g vepřového masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 500 ml vývaru
- 1 lžíce majoránky
- Soľ a pepř podle chuti
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a cibuli s česnekem nasekejte.
- V hrnci rozehřejte olej a orestujte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte maso a osmažte ze všech stran.
- Přidejte hladkou mouku a důkladně promíchejte, aby se maso obalilo a mouka zhnědla.
- Po chvíli přilijte vývar, přidejte majoránku, sůl a pepř podle chuti.
- Zakryjte a vařte na mírném ohni asi 1,5 až 2 hodiny, dokud se maso nezměkne.