2. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Naši odborníci na kulinářské recepty vám přinášejí tuto lahodnou a snadno připravitelnou variantu krůtího řízku s bramborovou kaší. Nechte se okouzlit jemným a šťavnatým krůtím řízkem, které je ochuceno šťavnatými bylinkami a podávejte ho spolu s klasickou bramborovou kaší. Tento recept je ideální volbou pro rychlou a chutnou večeři, která potěší celou rodinu. Kromě toho je tento pokrm také přátelský ke zdraví, protože obsahuje vyvážené množství živin. Sledujte naše podrobné kroky a začněte vařit ještě dnes!
Recept na Krůtí řízek s bramborovou kaší
Suroviny
- 4 kousky krůtích řízků
- 200 g strouhanky
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- 500 g brambor
- mléko
- špetka másla
- petrželka na ozdobu
Postup
- Nejprve si připravíme bramborovou kaši. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
- Uvařené brambory scedíme a propasírujeme přes bramborový struhadlo nebo je rozmixujeme na kaši pomocí mixéru.
- Po troškách přidáme mléko, promícháme a zahříváme na mírném ohni, dokud nevznikne hustá bramborová kaše.
- Přidáme špetku másla a promícháme do hladka.
- Mezitím si připravíme křupavé krůtí řízky. Řízky osolíme a opepříme z obou stran.
- Ve dvou mělkých miskách si připravíme strouhanku a vejce. V jedné misce rozšleháme vejce.
- Řízky nejdříve obalíme ve strouhance, poté je ponoříme do rozšlehaného vejce a znovu obalíme ve strouhance, aby byly řízky dobře obalené.
- Na pánvi rozehřejeme olej a řízky smažíme z obou stran do zlatova.
- Hotové řízky dáme na talíř a ozdobíme petrželkou.
- Servírujeme s bramborovou kaší.