31. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Knedlíky s vepřovým
zdroj: Recepty 24/7

​Budiž⁤ zdraví, lákáte-li se na chutné knedlíky s vepřovým? V našem ‍receptu vám přinášíme⁢ krok⁣ za krokem jak připravit dokonalou kombinaci ⁢nadýchaných knedlíků⁢ a‍ křehkého vepřového masa. Získáte nejen ⁤jednoduchý a osvědčený⁤ recept, ale také tipy a triky, které vám pomohou docílit ⁤skvělého výsledku. Překvapte svou rodinu nebo hosty tímto tradicionalistickým pokrmem, ⁢který ocení každý milovník české kuchyně. Nic neváhejte a vyzkoušejte náš ‌recept na knedlíky s vepřovým ⁤ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g ‍brambor
  • 250 g⁣ hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžička ‌soli
  • 500 g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej⁤ na⁤ smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Brambory ⁣uvařte ‌ve slupkách a nechte je vychladnout.
  2. Olej na ‍smažení zahřejte na‍ pánvi. Na něm osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
  3. Přidejte nasekané maso a česnek⁤ a opékejte, ​dokud maso nezezlátne. ⁣Osolte a opepřete podle‌ chuti.
  4. Vychladlé brambory oloupejte ‍a nastrouhejte na jemném struhadle.
  5. Přidejte‍ mouku, vejce a sůl do misky s ⁢nastrouhanými⁣ bramborami ​a vypracujte hladké těsto.
  6. Těsto rozdělte na ⁤menší části a vytvarujte z⁤ nich kuličky.
  7. Kuličky vařte‍ ve vroucí osolené vodě asi 10-15 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
  8. Vytřete pánvi olejem‍ a osmažte knedlíky, dokud nezískají ⁤zlatavou barvu.
  9. Smažené knedlíky podávejte spolu ‌s vepřovým⁢ masem a ‌cibulkou.