31. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Budiž zdraví, lákáte-li se na chutné knedlíky s vepřovým? V našem receptu vám přinášíme krok za krokem jak připravit dokonalou kombinaci nadýchaných knedlíků a křehkého vepřového masa. Získáte nejen jednoduchý a osvědčený recept, ale také tipy a triky, které vám pomohou docílit skvělého výsledku. Překvapte svou rodinu nebo hosty tímto tradicionalistickým pokrmem, který ocení každý milovník české kuchyně. Nic neváhejte a vyzkoušejte náš recept na knedlíky s vepřovým ještě dnes!
Suroviny
- 500 g brambor
- 250 g hladké mouky
- 2 vejce
- 1 lžička soli
- 500 g vepřového masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Brambory uvařte ve slupkách a nechte je vychladnout.
- Olej na smažení zahřejte na pánvi. Na něm osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte nasekané maso a česnek a opékejte, dokud maso nezezlátne. Osolte a opepřete podle chuti.
- Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
- Přidejte mouku, vejce a sůl do misky s nastrouhanými bramborami a vypracujte hladké těsto.
- Těsto rozdělte na menší části a vytvarujte z nich kuličky.
- Kuličky vařte ve vroucí osolené vodě asi 10-15 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
- Vytřete pánvi olejem a osmažte knedlíky, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Smažené knedlíky podávejte spolu s vepřovým masem a cibulkou.