30. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kulajda Obříková Smažená Kuřecí Křidýlka
zdroj: Recepty 24/7

‌Chutná a sýtá Kulajda ‍Obříková, doplněná křupavými smaženými kuřecími křidýlky. Tento recept je skvělou volbou⁢ pro milovníky plných a⁢ vydatných​ jídel. S kvalitními surovinami jako brambory, houby a smetana ​vytváříme bohatou polévku,⁤ která potěší i ty nejnáročnější‌ chuťové buňky. Křidýlka jsou​ nakrájená‍ na kousky a smažená⁣ do‍ křupava, přidávají tak ⁣do ⁣této ​tradiční ​receptury novou dimenzi. Velká⁢ porce​ teplé​ a syté Kulajdy Obříkové se‌ smaženými kuřecími⁤ křidýlky je tu pro váš jídelníček. Vyzkoušejte tento lahodný⁢ recept a užijte si neopakovatelnou ⁤kombinaci chuti.

Suroviny

  • 500 g kuřecích ​křidýlek
  • 200 g ‌brambor
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké ‌mouky
  • 250 ml vývaru
  • 150 ml ⁤smetany ke šlehání
  • 1 lžička ‌octa
  • 1 ​lžička cukru
  • 1 lžička majoránky
  • sůl⁤ a pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí křidýlka omyjeme, osušíme a‍ osolíme.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  4. Na‌ pánvi rozpálíme máslo a na něm osmahneme kuřecí křidýlka z obou stran do zlatova. ⁢Poté je vyjmeme z pánve a odložíme​ stranou.
  5. Do​ pánve přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět.
  6. Přisypeme mouku a ‍za stálého míchání ji zprudka orestujeme.
  7. Postupně ​přiléváme‍ vývar za stálého míchání, až získáme hladkou omáčku.
  8. Do omáčky ‍přidáme brambory, majoránku, ocet⁢ a cukr.​ Osolíme a opepříme.
  9. Přivedeme ‍k ​varu a ⁢vaříme do měkka brambor.
  10. Vrátíme křidýlka zpět do omáčky a přidáme ‌smetanu.
  11. Vše‍ důkladně promícháme a ‌prohřejeme.
  12. Před podáváním můžeme polehka omáčku rozmixovat tyčovým mixérem, aby byla hladší.
  13. Kulajdu podáváme s‌ chlebem nebo houskovým knedlíkem.