29. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte zdravou a chutnou alternativu k tradičním masovým ragú? Zkuste rostlinný ragú s kořenovou zeleninou! Tento recept je plný vlákniny a vitaminů, které podpoří váš zdravý životní styl. Připravte si lahodnou směs mrkve, petržele a celeru, kterou zjemníte čerstvým tymiánem a bobkovým listem. Vaší kuchyní se bude šířit nádherná vůně a přesně taková bude i chuť tohoto ragú. Podávejte horké s čerstvě uvařenými nudlemi nebo rýží a připravte se na ohromení vašich chuťových pohárků. Nabídněte svým přátelům a rodině něco nového a zároveň zdravého – rostlinný ragú s kořenovou zeleninou!
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 mrkve, oloupané a nakrájené na kostičky
- 2 brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
- 200 g červené řepy, oloupané a nakrájené na kostičky
- 1 plechovka nasekaných rajčat (400 g)
- 400 ml zeleninového vývaru
- 2 lžičky tymiánu
- 1 bobkový list
- Sojová omáčka, sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte mrkev, brambory a červenou řepu. Smažte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte nasekaná rajčata, zeleninový vývar, tymián a bobkový list. Osolte, opepřete a zakápněte sojovou omáčkou podle chuti.
- Vše promíchejte a nechte vařit na středním plameni asi 25-30 minut, dokud se zelenina neprovaří a omáčka zhoustne.
- Servírujte s rýží nebo čerstvou bagetou.