28. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Sendvič s kachním konfitem je lahodný pokrm, který spojuje bohatou chuť kachního masa s výraznou křupavostí chleba. Kachní konfit je připravován pomalým vařením ve vlastním tuku, což mu dodává jemnost a šťavnatost. Připravený kachní konfit je pak servírován na čerstvém chlebu, který mu dodává perfektní kontrast. Tento sendvič je lehký, rychlý a dokonale sýtící. Vyzkoušejte si tento luxusní sendvič s kachním konfitem a užijte si bohaté a chutné zážitky!
Suroviny
- Kachní confit – 2 stehna
- Sendvičový chléb – 4 plátky
- Másla - 2 lžíce
- Červené zelí – 1 šálek (nakrájené na tenké proužky)
- Jablko - 1 ks (oloupané, zbavené jádřinců, nakrájené na tenké plátky)
- Med – 2 lžíce
- Pelíšky – 2 lžíce
- Rukola – 1 hrstka
- Sůl a pepř – podle chuti
Postup
- Nejdříve si připravíme kachní confit. Kachní stehna opláchneme, osušíme a pokud mají příliš mnoho tuku, odstraníme ho. Poté je opečeme na pánvi se stranou kůže dolů, dokud se nám kůže pěkně nezrumení. Opečená stehna pak přendáme do pekáčku, přidáme pár lžic husí masti a necháme péct zhruba 2 hodiny při 140°C, dokud maso nezměkne. Po upečení necháme maso vychladnout a pak rozdělíme na vlákna.
- Sendvičový chléb opékáme na pánvi s máslem, dokud nezíská křupavou texturu z obou stran.
- Pokud máme červené zelí ještě syrové, tak ho nejprve posekáme na tenké proužky a necháme krátce restovat na pánvi s máslem, dokud změkne. Pokud máme připravené uvařené červené zelí, tak ho jen zahřejeme v pánvi s máslem.
- Na opékaných sendvičových plátcích namažeme med a pelíšky (fungují jako mayonéza), poté přidáme kachní confit.
- Nakrájené plátky jablka lehce osolíme a opečeme na pánvi do zlatova z obou stran.
- Přidáme opečené jablko na sendvič, poté červené zelí a nakonec přidáme rukolu. Pokud máme rádi pikantní chuť, můžeme přidat ještě nějakou pikantní omáčku či hořčici.
- Sendvič můžeme podle chuti ještě posypat solí a pepřem.
- Hotový sendvič servírujeme a můžeme podávat s různými přílohami, jako jsou bramborové hranolky, zeleninový salát nebo nachystanou omáčkou.