28. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Sendvič s kachním konfitem.
zdroj: Recepty 24/7

‌Sendvič⁤ s kachním konfitem je lahodný pokrm, který spojuje bohatou​ chuť kachního masa⁢ s výraznou křupavostí ⁣chleba. Kachní konfit je ‌připravován pomalým‍ vařením​ ve​ vlastním ‍tuku, ⁤což mu⁣ dodává jemnost a šťavnatost. ‍Připravený kachní‌ konfit je pak servírován na čerstvém chlebu, ⁣který mu dodává​ perfektní kontrast. ⁤Tento sendvič ⁢je lehký, rychlý a dokonale sýtící. Vyzkoušejte si tento luxusní sendvič s kachním konfitem a užijte si ⁣bohaté a chutné zážitky!

Suroviny

  • Kachní⁤ confit – 2 stehna
  • Sendvičový chléb – 4 plátky
  • Másla ⁢- 2 lžíce
  • Červené zelí – 1​ šálek (nakrájené na ⁢tenké proužky)
  • Jablko​ -‍ 1 ‍ks (oloupané, zbavené jádřinců, ⁤nakrájené na tenké plátky)
  • Med – 2⁣ lžíce
  • Pelíšky – 2 lžíce
  • Rukola⁣ – 1 hrstka
  • Sůl a ⁤pepř – podle ⁤chuti

Postup

  1. Nejdříve ⁢si ‍připravíme kachní‌ confit. Kachní stehna opláchneme, osušíme a pokud mají příliš mnoho tuku, odstraníme ho. Poté je⁣ opečeme na pánvi se stranou kůže‍ dolů, dokud se nám kůže ⁤pěkně nezrumení. Opečená⁤ stehna pak​ přendáme do pekáčku, přidáme pár lžic husí masti a necháme péct zhruba⁤ 2​ hodiny při 140°C, dokud maso nezměkne. Po ⁤upečení necháme maso vychladnout a pak rozdělíme na vlákna.
  2. Sendvičový⁣ chléb opékáme na⁢ pánvi ⁣s máslem, dokud nezíská křupavou texturu z obou stran.
  3. Pokud máme červené zelí ještě syrové, tak ho nejprve ​posekáme​ na tenké⁢ proužky⁤ a necháme krátce restovat na pánvi s máslem, dokud změkne. ⁢Pokud máme připravené‍ uvařené červené zelí, tak ho jen ⁢zahřejeme v pánvi s ​máslem.
  4. Na opékaných sendvičových plátcích namažeme med⁣ a pelíšky ‍(fungují jako mayonéza), poté přidáme kachní confit.
  5. Nakrájené plátky jablka⁢ lehce⁢ osolíme ⁢a‌ opečeme na pánvi do⁣ zlatova z obou⁤ stran.
  6. Přidáme opečené jablko na sendvič, poté ‍červené zelí a nakonec přidáme rukolu. Pokud máme rádi pikantní chuť, můžeme⁤ přidat ještě nějakou pikantní omáčku či ⁣hořčici.
  7. Sendvič můžeme podle ​chuti ještě posypat solí ‍a ⁤pepřem.
  8. Hotový ‍sendvič servírujeme a můžeme ‌podávat s různými přílohami, jako jsou bramborové hranolky, zeleninový salát nebo nachystanou ‌omáčkou.