27. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte skvělý recept na kuřecí paštiku s houbami, jste na správném místě! Tato chutná a jednoduchá pochoutka je ideální jako pomazánka na chléb nebo jako předkrm na večírek. Naše receptura obsahuje čerstvé houby, které přidávají jemnou chuť a dokonale doplňují kuřecí maso. Připravte si tuto lahůdku s naším jednoduchým receptem a kuchařsky se rozzářte!
Suroviny:
- 400g kuřecího masa
- 200g hub (např. žampióny nebo šampiňóny)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce oleje
- 100g zakysané smetany
- 1 lžíce hořčice
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Nejprve si připravíme suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, houby očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme.
- V hrnci si rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme kuřecí maso a opékáme ho do doby, než je maso zevnitř uvařené a zvenku zlatě hnědé.
- Přidáme plátky hub a smažíme je spolu s masem, dokud nejsou měkké.
- Do směsi přidáme zakysanou smetanu, hořčici a promícháme. Podle chuti můžeme dochutit solí a pepřem.
- Paštiku necháme vychladnout a poté ji můžeme servírovat například na chlebu nebo toustovém pečivu.