27. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí paštika s houbami.
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte‍ skvělý​ recept na⁣ kuřecí paštiku s houbami, ‌jste⁢ na správném místě! Tato chutná a jednoduchá‍ pochoutka je ideální jako pomazánka‌ na⁤ chléb ⁢nebo jako předkrm na ‍večírek. Naše receptura obsahuje čerstvé houby, které přidávají jemnou chuť a dokonale doplňují kuřecí ⁢maso. Připravte si⁤ tuto lahůdku s naším jednoduchým receptem⁤ a kuchařsky se rozzářte!

Suroviny:

  • 400g ​kuřecího masa
  • 200g hub (např. žampióny nebo šampiňóny)
  • 1 ‍cibule
  • 2 stroužky⁣ česneku
  • 2 polévkové ⁢lžíce oleje
  • 100g⁣ zakysané smetany
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl a pepř ‍dle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravíme suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na ‍menší kousky, houby očistíme a nakrájíme na plátky, ⁤cibuli a česnek ⁢oloupeme a jemně nasekáme.
  2. V hrnci⁢ si rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibuli a česnek dozlatova.
  3. Přidáme kuřecí maso a ‌opékáme ho do doby, než je maso zevnitř uvařené a zvenku ‍zlatě hnědé.
  4. Přidáme plátky hub a ⁤smažíme je spolu s‌ masem, dokud nejsou měkké.
  5. Do směsi přidáme‌ zakysanou⁤ smetanu, hořčici a promícháme.⁤ Podle chuti můžeme dochutit solí a‌ pepřem.
  6. Paštiku necháme vychladnout a poté ji můžeme servírovat ‌například na chlebu nebo toustovém pečivu.