Čočková polévka s klobásou - Tento výtečný recept na čočkovou polévku s klobásou je perfektním jídlem pro chladné zimní dny. Polévka je plná chuti a výživy díky kombinaci šťavnatých čoček, slané klobásy a aromatických bylinek. Tento jednoduchý recept je snadno připravitelný a vyniká svou bohatou texturou a skvělou chuťovou kombinací. Vyzkoušejte tuto čočkovou polévku s klobásou a užijte si sytou a lahodnou večeři. Recept obsahuje také tipy na personalizaci podle vašich preferencí.
Suroviny
- 200 g červené čočky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 200 g klobásy, nakrájené na plátky
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 mrkve, nakrájené na kostičky
- 2 brambory, nakrájené na kostičky
- 1 lžička čerstvého tymiánu
- 1 bobkový list
- sůl a pepř dle chuti
- kousek čerstvé petrželky, nasekané na drobné kousky
Postup
- Čočku důkladně propláchněte ve studené vodě.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájenou klobásu a smažte ji dozlatova.
- Přidejte čočku, zeleninový vývar, mrkev, brambory, tymián a bobkový list.
- Přiveďte k varu a pak snižte teplotu a vařte pod pokličkou asi 25-30 minut, dokud čočka a zelenina nezměknou.
- Odstraňte bobkový list a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Podávejte posypané nasekanou petrželkou.