Čočková polévka s klobásou -‍ Tento ‍výtečný recept na čočkovou polévku ⁤s klobásou je perfektním jídlem pro chladné zimní dny. Polévka ⁢je plná chuti a výživy díky kombinaci šťavnatých čoček, slané klobásy a‍ aromatických bylinek. Tento jednoduchý recept je snadno připravitelný a vyniká svou ‌bohatou ⁣texturou a skvělou chuťovou kombinací. ‍Vyzkoušejte tuto čočkovou polévku s klobásou a užijte si sytou a lahodnou ​večeři.​ Recept obsahuje také tipy ‌na personalizaci⁣ podle vašich preferencí.

Suroviny

  • 200 g červené čočky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné ​kousky
  • 2 stroužky ⁣česneku, nakrájené na tenké plátky
  • 200 g klobásy, nakrájené na plátky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 mrkve, nakrájené na ⁢kostičky
  • 2 brambory, nakrájené na kostičky
  • 1 lžička​ čerstvého tymiánu
  • 1 bobkový list
  • sůl a pepř dle chuti
  • kousek čerstvé petrželky, nasekané na drobné kousky

Postup

  1. Čočku důkladně propláchněte ve studené vodě.
  2. V hrnci rozehřejte​ olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte nakrájenou klobásu a⁤ smažte ji dozlatova.
  4. Přidejte čočku, zeleninový vývar,​ mrkev, brambory, tymián a bobkový list.
  5. Přiveďte k varu a pak snižte teplotu a vařte ​pod ⁤pokličkou asi 25-30 minut, dokud‍ čočka a zelenina⁤ nezměknou.
  6. Odstraňte bobkový list a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  7. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.