12. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová
Hovězí s křenem a bramborovými šiškami
zdroj: Recepty 24/7

Bavte se při vaření a vyzkoušejte recept na⁣ chutné ‌hovězí s křenem a bramborovými šiškami! Tento tradiční pokrm je perfektní volbou pro milovníky české kuchyně. Chuťové výbuchy vás nepřestanou potěšit, když si vychutnáte⁤ šťavnaté hovězí maso, které je podávané​ s ostrým křenem a křupavými bramborovými šiškami. Dopřejte si pořádnou‌ porci ​tohoto výtečného jídla a společně si užijte kulinářské dobrodružství plné vůní a chutí.

Suroviny

  • 500 ‍g hovězího masa
  • 4 lžíce křenu
  • 4 velké brambory
  • 2 vejce
  • 2⁤ lžíce hladké mouky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Nejdříve ⁣si připravíme hovězí maso. Můžeme ho nakrájet ⁢na nudličky nebo kostky podle svého gusta. Ochutíme solí a ​pepřem.
  2. Zahřejeme pánev a na ní ‍smažíme maso.⁢ Postupně ho otočíme a zprudka osmažíme ze všech​ stran. Poté necháme maso odpočinout.
  3. Mezitím si⁣ připravíme bramborové šišky.​ Brambory oloupeme a nastrouháme‌ na jemném struhadle.
  4. V míse smícháme nastrouhané brambory, vejce, mouku, sůl a pepř. Vzniklou směs necháme‍ chvíli odležet.
  5. Potom ohřejeme vodu ve⁣ velkém hrnci a ‍dochutíme ji solí. Lžící nabíráme‌ těsto ze směsi bramborových šišek a přidáme‌ ho do vroucí vody. Každou šišku vaříme asi ⁣5 minut, nebo‍ dokud nevyplyvá na hladinu.
  6. Vodu s bramborovými šiškami sceďte a na talíři je osušte ubrouskem.
  7. Křen ​očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
  8. Suroviny jsou připraveny a můžeme začít sestavovat​ pokrm. Na talíř ⁤položíme hovězí ⁢maso, na něj přidáme‌ křen a vedle položíme bramborové šišky. Podáváme ihned.