11. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Chcete si vychutnat lahodný a aromatický pokrm plný přírodních chutí? Vyzkoušejte náš recept na kuřecí steaky s třinácti bylinkami! Tyto jemně uzené kuřecí plátky jsou pokryté směsí exkluzivních bylinek, které dodají vašemu jídlu nezapomenutelnou chuť. S přirozeně nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem bílkovin jsou kuřecí steaky zdravou alternativou k běžným masovým pokrmům. Připravte je rychle a snadno, ať už na grilu, pánvi nebo v troubě. Vaše chuťové buňky vám za to budou vděčné!
Suroviny
- 4 kuřecí steaky
 - 3 lžíce olivového oleje
 - 2 lžičky česneku v prášku
 - 1 lžíce sušených bylinek (např. tymián, rozmarýn, oregano, majoránka, koriandr)
 - 1/2 lžičky soli
 - 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
 
Postup
- Steaky nejdříve opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovým ubrouskem.
 - V misce smíchejte olivový olej, česnek v prášku, sušené bylinky, sůl a pepř.
 - Steaky potřete připravenou směsí z obou stran a nechte je marinovat v lednici alespoň 30 minut.
 - Rozpalte gril nebo grilovací pánev a na středním ohni opečte steaky z obou stran do zlatavé barvy. To by mělo trvat přibližně 4-5 minut na každou stranu, ale doba se může lišit podle tloušťky steaků.
 - Hotové kuřecí steaky nechte chvíli odpočinout a poté podávejte s oblíbenými přílohami nebo salátem.
 

