2. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Zelený kari se zeleninou je lahodné vegetariánské jídlo plné exotických chutí a přísad. Tento recept vás zavede do světa indické kuchyně, kde se zelenina kombinuje s aromatickým zeleným kari kořením a zakončuje se krémovým kokosovým mlékem. Pestrý výběr zeleniny, jako je květák, mrkev a hrášek, dodává jídlu výjimečnou chuť a texturu. Zelený kari se zeleninou je snadno připravitelné jídlo, které zaujme vaše chuťové buňky i příznivce tradiční indické kuchyně.
Suroviny
- 1 cibule
- 2 česnekové stroužky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce zeleného kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 500 g zeleniny (např. brokolice, mrkev, hrášek)
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte zelené kari koření a nechte ho chvíli pražit, aby uvolnilo své aroma.
- Přidejte kokosové mléko a nechte jemně povařit asi 5 minut.
- Přidejte nakrájenou zeleninu a vařte, dokud není zelenina měkká, ale stále křupavá.
- Přidávejte sůl a pepř podle své chuti.
- Hotové jídlo podávejte s rýží nebo těstovinami.