11. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný zelený kari s tuňákem, který je plný exotických chutí a aromatických koření. Tento recept je rychlý, jednoduchý a ideální volbou pro milovníky mořských ryb. Upravte si tradiční kari podle svých představ a dopřejte si skvělou chuťovou explozi.
Suroviny
- 1 plechovka tuňáka ve vodě
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 1 lžíce zeleného kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si osmažte na oleji nasekanou cibuli, česnek a papriku dokud cibule nebude sklovitá.
- Přidejte kari koření a osmažte ho s ostatními ingrediencemi asi minutu.
- Přidejte do pánve tuňáka a kokosové mléko.
- Přiveďte k varu a vařte 10-15 minut nebo dokud se omáčka nezahustí.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte se rýží nebo naan chlebem.

