24. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Zelený kari s tofu.
zdroj: Recepty 24/7

Zelený kari s tofu je ⁢lahodný vegetariánský recept, ‌který vás okouzlí svou⁤ exotickou chutí. ⁣V tomto ​pokrmu ⁢se‌ kombinuje čerstvé ⁢zelené bylinky,‍ koření a křupavé tofu. Recept je snadno připravitelný a nabízí zdravou alternativu ⁤k ‍masovým jídlům. Zelený kari s tofu je ‌skvělou volbou pro milovníky indické⁢ kuchyně, ⁢kteří chtějí‌ vyzkoušet něco nového a​ uchvátil by je pikantní⁤ aroma ‌dochuceného ‍kokosového mléka.

Suroviny

  • 400 g tofu
  • 2 lžíce kari koření
  • 1⁢ cibule
  • 2 ‍stroužky česneku
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 200‍ g hrášku
  • 200 ml⁢ kokosového ⁢mléka
  • 2⁣ lžíce oleje
  • sůl ‍a pepř

Postup

  1. Tofu nakrájíme na kostky​ a osolíme.
  2. V pánvi⁣ ohřejeme⁤ olej ⁤a ‍přidáme nakrájenou cibuli⁤ a česnek. Smažíme, dokud​ nezezlátne.
  3. Přidáme nakrájené papriky a‍ smažíme ⁤dalších 5 ⁤minut.
  4. Přidáme​ kostky tofu‍ a smažíme, ​dokud nezezlátne ⁤ze všech stran.
  5. Přidáme ‍kari koření a promícháme.
  6. Přidáme hrášek ⁢a kokosové ‌mléko. Dochutíme solí a pepřem.
  7. Povaříme asi 10 minut, nebo​ dokud hrášek není měkký.
  8. Servírujeme s rýží‌ nebo naan chlebem.