3. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Zelený kari s kuřecím masem je lahodný a exotický recept, který těší chuťové buňky. V této pokrmu se spojují aromatické indické koření s čerstvým zeleným zeleninovým mixem a šťavnatým kuřecím masem. Připravit ho je snadné a rychlé, díky čemuž je skvělou volbou pro každodenní večeři. Užijte si ho samotný nebo ho podávejte s rýží či naan chlebem pro kompletní zážitek.
Zelený kari s kuřecím masem
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kostičky)
- 1 velká cibule (nakrájená na tenká kolečka)
- 2 středně velké brambory (oloupané a nakrájené na menší kousky)
- 1 paprika (nakrájená na proužky)
- 200 g kokosového mléka
- 2 lžíce zeleného kari koření
- 2 lžičky česneku (nastrouhaného)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli do zlatova.
- Přidejte kuřecí maso a opečte ho z obou stran, dokud není zlatavé.
- Přidejte brambory, papriku a zelené kari koření. Dobře promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a přidejte česnek a sójovou omáčku. Osolte a opepřete dle chuti.
- Poduste pokryté na mírném ohni asi 20 minut, dokud se brambory a maso neudusí.
- Hotové jídlo podávejte s rýží nebo čerstvým chlebem.