3. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Zelený kari s kuřecím masem.
zdroj: Recepty 24/7

⁣Zelený kari ⁣s kuřecím masem je lahodný a exotický recept, který ‌těší chuťové buňky. V této pokrmu se spojují aromatické indické koření s čerstvým zeleným ​zeleninovým mixem a šťavnatým kuřecím masem. Připravit ho je snadné a‌ rychlé, díky čemuž je skvělou volbou pro ⁣každodenní večeři. Užijte si ho ⁤samotný nebo ho​ podávejte s rýží či naan chlebem pro ​kompletní zážitek.

Zelený⁣ kari s kuřecím masem

Suroviny:

  • 500 g ⁣kuřecího ⁢masa (nakrájeného na kostičky)
  • 1 velká cibule (nakrájená na tenká ‌kolečka)
  • 2 ⁢středně velké brambory ‌(oloupané a ​nakrájené na menší kousky)
  • 1 paprika (nakrájená ‍na proužky)
  • 200 g kokosového mléka
  • 2 lžíce zeleného ‍kari koření
  • 2 lžičky⁤ česneku (nastrouhaného)
  • 2 lžíce sójové⁢ omáčky
  • 2 lžíce olivového⁣ oleje
  • Sůl‍ a pepř dle⁢ chuti

Postup:

  1. Na pánvi​ rozehřejte olivový olej ‌a osmažte cibuli do zlatova.
  2. Přidejte kuřecí maso a ‍opečte ⁤ho z obou stran, dokud ⁣není zlatavé.
  3. Přidejte brambory, papriku a zelené kari koření. ⁣Dobře promíchejte.
  4. Přilijte kokosové⁣ mléko a‍ přidejte česnek a sójovou omáčku. ​Osolte a opepřete ⁣dle chuti.
  5. Poduste pokryté na mírném ohni​ asi 20 ‍minut, dokud se brambory a maso​ neudusí.
  6. Hotové jídlo podávejte s‌ rýží ⁢nebo čerstvým chlebem.