28. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodné zelené kari s kousky kuřecího masa. Tento recept plný exotických koření a čerstvé zeleniny vás jistě okouzlí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžíce zeleného kari koření
- 1 lžíce olivového oleje
- 400 ml kokosového mléka
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 100 g zelených fazolí, nakrájených na menší kousky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli do zlatova.
- Přidejte kuřecí kostky a smažte, dokud nezezlátne.
- Přidejte prolisovaný česnek a zelené kari koření, promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a nechte provařit asi 10 minut.
- Přidejte nakrájenou papriku a fazole.
- Pokračujte vařením asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Kari ochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte s rýží nebo plackami naan.