9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Zelený kari s krevetami je lahodný a exotický recept, který vám přinese chuťový zážitek z daleké Asie. Tento pokrm spojuje jemnost a intenzitu koření s čerstvými krevetami a zdravými zeleninovými přísadami. Pusťte se do přípravy a přenesete se do světa vůní a chutí.
Suroviny
- 400 g krevet
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 200 g hrášku
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce zeleného kari prášku
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme zeleninu. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Papriky a mrkev nakrájíme na proužky a hrášek omyjeme.
- V hrnci rozpálíme olej a na něm orestujeme cibuli a česnek, dokud nezačnou zlatě hnědnout. Přidáme krevety a osolíme je. Smažíme je asi 2 minuty, dokud nezežloutnou ze všech stran.
- Přidáme nakrájenou zeleninu a hrášek. Promícháme a smažíme asi 5 minut, dokud se zelenina nezačne změkčovat.
- Přidáme zelené kari prášek a promícháme. Smažíme ještě asi 2 minuty, aby se koření uvolnilo.
- Přilijeme kokosové mléko a promícháme. Přivedeme k varu a pak snížíme teplotu a povaříme asi 10 minut, dokud omáčka nepřijme požadovanou konzistenci.
- Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Servírujeme s přílohou podle vlastního výběru, například s rýží.