2. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na zelený kari s jehněčím a kokosem, který vás okouzlí svou exotickou kombinací chutí. Tento pokrm je plný aromatických koření a je lehce pikantní, díky čemuž si ho zamilují všichni milovníci kari jídel. Připravte si ho k obědu nebo večeři a dopřejte si lahodný kousek Indie.
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 1 středně velká cibule nakrájená na jemno
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1 lžíce zeleného kari koření
- 400ml kokosového mléka
- 1 červená paprika nakrájená na nudličky
- 1 hrst čerstvého koriandru nasekaného
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- V hrnci rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte nakrájené kousky jehněčího masa a smažte je dozlatova.
- Přidejte zelené kari koření a promíchejte, aby se aroma uvolnilo.
- Podlijte kokosovým mlékem a nechte vařit asi 20 minut, dokud maso nezměkne.
- Přidejte nakrájenou papriku a nechte vařit dalších 5 minut.
- Přidejte nakonec nasekaný koriandr a dochuťte solí a pepřem.
- S podušenou rýží podávejte zelený kari s jehněčím a kokosem.