20. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Zelený kari rybí polévka je lahodný a vyvážený recept s exotickými přísadami. Tato osvěžující polévka kombinuje pikantní zelenou kari pastu s jemnou chutí rybího vývaru a zeleniny. Připravená na základě čerstvých ingrediencí, nabízí harmonickou kombinaci různých chutí a výživných hodnot. Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří si přejí vyzkoušet něco nového a exotického. Vyzkoušejte zelený kari rybí polévku a dopřejte si zážitek plný lahodných chutí.
Suroviny
- 500 g rybích filetů
- 2 l zeleninového vývaru
- 1 pórek, nakrájený na kolečka
- 1 cibule, nasekaná
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 hrnek kokosového mléka
- 2 lžičky zeleného kari koření
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmahneme cibuli, česnek, pórek a papriky.
- Přidáme zelené kari koření a krátce restujeme, aby se uvolnila vůně.
- Přidáme rybí filety a krátce je opečeme z obou stran.
- Přidáme zeleninový vývar, zakryjeme a vaříme 15-20 minut, nebo dokud se ryby nerozpadnou.
- Poté ryby vyndáme, rozdrobíme vidličkou a vrátíme zpět do polévky.
- Přidáme kokosové mléko a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Varem povarujeme ještě pár minut, dokud se všechny chutě spojí.
- Polévku podáváme s rýží nebo chlebem.