2. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Zelený kaře s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

‍Vyzkoušejte recept na⁣ zelený kari s křupavým kuřecím masem, který vám okoření chuťové buňky. Tento jednoduchý recept vytvoří ‌chutný zelený kaře,‌ který⁣ zaručeně⁢ osloví ⁢vaše‍ chuťové pohárky. Nechte ​se unést⁤ exotickými chutěmi a vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný vyvážených chutí a ‌dochucovadel.

Suroviny

  • 400‍ g kuřecího masa
  • 1 zelený papárika
  • 1 ⁣cibule
  • 2 ​stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • olej⁢ na⁢ smažení
  • čerstvá ⁢zelená petržel na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi si rozpálíme olej⁤ a osmahneme ⁢nakrájenou‍ cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidáme nakrájené⁤ kuřecí maso⁢ a osmahneme⁣ ho dozlatova.
  3. Přidáme nakrájený zelený papárika‌ a krátce orestujeme.
  4. Zalijeme ‌omáčkou ⁤a necháme ​provařit‌ pár⁢ minut.
  5. Pokrm můžeme podávat posypaný nasekanou čerstvou petrželí.