13. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Zeleninový ratatouille s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento skvělý recept na zeleninový ratatouille s bylinkami, který je plný chutí ​a vůní čerstvé zeleniny. Tento⁣ klasický‍ francouzský pokrm je‍ ideální ​volbou pro vegetariány a milovníky⁢ zdravé‌ stravy. Suroviny ⁣jako rajčata, ⁢cuketa,⁢ baklažán, cibule a česnek se ⁤kombinují s bylinkami ⁣jako ⁤je tymián, rozmarýn a ‍petržel. Tento recept ⁣je snadný k přípravě a určitě si ho zamilujete!

Suroviny

  • 2 ​cukety
  • 2 baklažány
  • 3 papriky (červená, zelená, žlutá)
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 4 stroužky​ česneku
  • čerstvé bylinky podle chuti (bazalka, tymián, oregano)
  • sůl ‍a pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi si orestujeme na olivovém oleji ⁣jemně nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené cukety, baklažány a papriky​ a nechte ‌chvíli restovat.
  3. Přidejte nakrájená⁣ rajčata a dusíme ⁤do ⁤měkka.
  4. Nakonec dochuťte čerstvými​ bylinkami, solí a pepřem.
  5. Podávejte ⁣teplé ​jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo s⁣ pečivem.