9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Zeleninový ratatouille je lahodné a zdravé jídlo plné čerstvých zelenin. Tento klasický francouzský recept kombinuje okurky, cukety, lilek, rajčata a papriky, které jsou připraveny s aromatickými bylinkami a olivovým olejem. Užijte si tuto lahodnou a vyváženou chuť plnou vitamínů a vlákniny s naším snadno připravitelným receptem na zeleninový ratatouille.
Suroviny:
- 1 cuketa
 - 1 baklažán
 - 2 papriky (červená a zelená)
 - 2 rajčata
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 2 lžíce olivového oleje
 - sůl a pepř podle chuti
 - čerstvá bazalka (pro ozdobení)
 
Postup:
- Nastrouhejte cuketu a baklažán na tenké plátky.
 - Papriky a rajčata nakrájejte na menší kousky.
 - Cibuli a česnek jemně nasekejte.
 - V pánvi zahřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek dozlatova.
 - Přidejte nastrouhanou cuketu a baklažán a smažte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
 - Přidejte nakrájenou papriku a rajčata.
 - Pokračujte v pečení dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
 - Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
 - Před servírováním ozdobte čerstvou bazalkou.
 

