4. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Zeleninový kari s kokosovým mlékem je lahodný a zdravý recept, který si zamilují milovníci exotických chutí. Tento recept je plný barevné a vyvážené směsi čerstvé zeleniny, exotických koření a hladkého kokosového mléka, kterému dodává nádhernou krémovou teksturu. Bezlepkový a vegan recept, který je dokonalým zdrojem vitamínů a minerálů. Udělejte si malou exkurzi do orientální kuchyně a vyzkoušejte si tento zeleninový kari s kokosovým mlékem, plný výrazných chutí, které potěší jak vaše chuťové pohárky, tak i vaše tělo.
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 100 g hrášku
- 200 g květáku
- 200 g cukety
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej
Postup
- Na pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a osmahlejte nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte na kostky nakrájenou papriku, mrkev, květák a cuketu a dusíme ještě asi 5 minut, dokud se zelenina trochu neprovaří.
- Přidejte hrášek, kari koření, a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit asi 10-15 minut, dokud se zelenina změkne a kari nezahuští.
- Servírujte zeleninové kari s rýží nebo naan chlebem.