11. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na zdravé a lahodné jídlo plné exotických chutí? Vyzkoušejte recept na „Zázvorové kuřecí kari“! Tento jednoduchý a rychlý recept kombinuje výhody zázvoru a kuřecího masa v dokonalém souladu. V lahodné omáčce s kokosovým mlékem, zázvorem a kari kořením se kuřecí maso krásně marinuje a získává neuvěřitelnou chuť. Tento recept je ideální pro ty, kteří chtějí posílit svůj imunitní systém, zlepšit trávení a přidat do svého jídelníčku exotickou notu. Připravte si „Zázvorové kuřecí kari“ ještě dnes a vychutnejte si výjimečnou kombinaci chutí a vůní. Vaše chuťové pohárky vám za to budou vděčné!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nasekaného na kousky)
- 2 lžíce oleje
- 1 střední cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 400 ml kokosového mléka
- 200 g zelené papriky (nakrájené na kousky)
- 200 g čerstvého ananasu (nakrájeného na kousky)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky cukru
- čerstvá koriandr (na ozdobu)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli do zlatova.
- Přidejte česnek a zázvor a smažte ještě asi 1 minutu, dokud se neuvolní jejich aroma.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho z obou stran, dokud není zlatohnědé.
- Přidejte kari koření, kmín a promíchejte.
- Přidejte kokosové mléko a na mírném ohni vařte asi 15 minut, dokud se maso nerozměkčí.
- Přidejte zelenou papriku, ananas, sójovou omáčku a cukr.
- Všechno promíchejte a vařte ještě asi 5 minut, dokud zelenina není měkká, ale stále křupavá.
- Podle chuti osolte a opepřete.
- Podávejte s rýží a ozdobte čerstvou koriandrem.