
Zkuste tento zdravější recept na zapečené lasagne s brokolicí. Ideální jídlo pro milovníky italské kuchyně, které je bohaté na chutě a vitamíny. S námi vaření lasagne ještě nikdy nebylo tak snadné!
Suroviny
- 250g lasagních plátů
- 1 hlava brokolice
- 400g sýra Gouda
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 500ml smetany ke šlehání
- 500ml mléka
- 4 lžíce másla
- 4 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř, oregano
Postup
1. Nejprve si připravíme omáčku. na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme hladkou mouku a za občasného míchání necháme zrnitě zatáhnout. Postupně za stálého míchání přilijeme smetanu ke šlehání a mléko. Osolíme, opepříme a přidáme oregano. Omáčku povaříme asi 5 minut, dokud nezhoustne.
2. Brokolici rozdělíme na růžičky a povaříme v osolené vodě asi 5 minut, aby změkla. poté necháme okapat.
3.Plech na pečení vymažeme máslem a na dno nahrneme trochu omáčky. Položíme první vrstvu lasagních plátů,potřeme omáčkou,poklademe brokolicí a nastrouhaným sýrem. Postup opakujeme, dokud nedojdou všechny suroviny.Vrchní vrstvu zakončíme sýrem.
4. Zapékací mísu zakryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme asi 30 minut,poté odstraníme alobal a dopečeme dalších 10 minut,dokud sýr na povrchu nezezlátne.
5. Hotové lasagne necháme chvíli odstát,aby se krásně stáhlo a pak můžeme podávat se zeleninovým salátem nebo jen samotné.
Tento recept na zapečené lasagne s brokolicí je skvělou alternativou k tradičním lasagním a určitě si ho zamilujete! Dobrou chuť!

