2. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Domácí recept na zámecký sýrový pudink v troubě - skvělá sladká pochoutka pro milovníky sýrů. Jednoduchý recept s klasickými ingrediencemi, který se jednoduše připraví a nepotřebuje zvláštní dovednosti. Vyzkoušejte tento lahodný dezert a udělejte radost svým blízkým!
Suroviny
- 250 g smetanového sýru
- 3 vejce
- 100 g nahrubo nastrouhaného tvrdého sýra
- 100 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Vejce rozklepneme do mísy a rozšleháme.
- Přidáme smetanový sýr a nastrouhaný tvrdý sýr. Důkladně promícháme.
- Přidáme smetanu ke šlehání a znovu promícháme.
- Ochutíme solí, pepřem a oreganem podle chuti.
- Hmotu vlijeme do zapékací mísy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 25-30 minut, nebo do zlatavé barvy.
- Po upečení necháme pudink vychladnout a podáváme ozdobený čerstvými bylinkami.