23. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na vinný kuřecí hřbet s bylinkovou nádivkou. Kuřecí hřbet je naplněn šťavnatou směsí čerstvých bylinek, která dává masu bohatou chuť a vůni. Tenhle jednoduchý a chutný pokrm je ideální pro večeři nebo pro hosty. Sledujte náš jednoduchý návod a připravte si vinný kuřecí hřbet s bylinkovou nádivkou ještě dnes!
Suroviny
- 4 ks kuřecího hřbetu
- 200 g smetany ke šlehání (30% tuk)
- 150 g tvrdého sýra
- 2 lžíce červeného vína
- 2 lžíce čerstvých bylinek (např. petrželka, tymián, rozmarýn)
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme bylinkovou nádivku. V mixéru smícháme smetanu, nastrouhaný sýr, červené víno, na drobno nasekané čerstvé bylinky a prolisovaný česnek. Ochutíme solí a pepřem dle chuti.
- Kuřecí hřbety nakrojíme na poloviny a naplníme je bylinkovou nádivkou.
- Vinný kuřecí hřbet posolíme, opepříme a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 30 minut, dokud kuře není zlatavé a uvnitř dobře propečené.
- Před podáváním necháme chvíli odpočinout, aby se šťáva v hřbetech ustálila.