23. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Vinný kuřecí hřbet s bylinkovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na vinný kuřecí hřbet ⁣s ⁣bylinkovou nádivkou. Kuřecí ‌hřbet je naplněn šťavnatou směsí čerstvých bylinek, která dává masu bohatou chuť a vůni. Tenhle jednoduchý a chutný pokrm je ideální pro ​večeři nebo pro hosty. ‌Sledujte náš jednoduchý návod a připravte si vinný ⁣kuřecí hřbet s bylinkovou ‌nádivkou ještě dnes!

Suroviny

  • 4 ks kuřecího ⁢hřbetu
  • 200 g‌ smetany ke‌ šlehání (30% tuk)
  • 150 g tvrdého sýra
  • 2⁤ lžíce červeného vína
  • 2 lžíce čerstvých bylinek (např. petrželka, tymián, rozmarýn)
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Nejprve si‍ připravíme bylinkovou nádivku. V mixéru⁣ smícháme smetanu,⁤ nastrouhaný ‌sýr, červené ⁣víno, ⁤na drobno nasekané čerstvé bylinky a prolisovaný česnek. Ochutíme solí a pepřem dle chuti.
  2. Kuřecí ‍hřbety nakrojíme na⁤ poloviny a naplníme je bylinkovou nádivkou.
  3. Vinný kuřecí hřbet posolíme, opepříme a dáme péct ‍do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 30 minut,⁣ dokud kuře není zlatavé a uvnitř dobře propečené.
  4. Před podáváním necháme ‍chvíli odpočinout, aby se šťáva⁢ v hřbetech ustálila.