3. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na výjimečnou Vichyssoise s třemi druhy skořápek? Zde je náš jednoduchý a chutný recept na tento osvěžující francouzský krémový polévkovitý pokrm. V kombinaci s křupavým chlebem a čerstvými bylinkami je tato Vichyssoise perfektní pro letní oběd nebo večeři. Připravte si tuto lahodnou polévku a okuste to, co jiného vás může překvapit!
Suroviny
- 3 středně velké brambory
- 2 pórkové pórky
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 30 g másla
- 600 ml vývaru (zeleninového nebo kuřecího)
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá pažitka na ozdobu
Postup
- Nejdříve připravte zeleninu. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
- Na rozpáleném másle osmahněte cibuli, česnek a pórek, dokud nezměknou.
- Přidejte nakrájené brambory a zalijte vývarem. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Vařte asi 15 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
- Vše rozmixujte pomocí mixéru na hladkou hmotu.
- Přidejte smetanu a promíchejte. Ochutnejte a přidejte další sůl a pepř, pokud je to potřeba.
- Hotový vichyssoise nechte vychladnout v lednici alespoň hodinu, nejlépe přes noc.
- Před servírováním ozdobte čerstvou pažitkou.
Tento recept na Vichyssoise tří skořápek potěší vaše chuťové pohárky.