16. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Vichyssoise polévka s pórkem a bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ⁣lahodnou Vichyssoise polévku s ⁣pórkem a bramborem – ⁢tradiční⁣ francouzskou specialitu, která⁢ vás⁤ okouzlí⁤ svou ⁣jemnou ⁣chutí a krémovou konzistencí. Tento recept je ⁣skvělým způsobem, jak si​ dopřát‌ lahodný​ a sýtý pokrm plný ⁤výrazných chutí. Nechte ​se unést vůní čerstvých bylinek a zeleniny a⁤ připravte si tuto⁤ chutnou ‌polévku ještě​ dnes!

Suroviny

  • 4 středně⁢ velké brambory,⁢ oloupané a ​nakrájené na kousky
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 pórky, nakrájené na⁢ kolečka
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 1 ‌šálek smetany ke ‍šlehání
  • sůl, pepř⁢ a ⁢petržel ‌na dochucení

Postup

  1. Na⁢ pánvi ⁢rozpalte ​máslo a ‍osmahněte na něm cibuli,⁢ brambory a ⁢pórky, dokud nezměknou.
  2. Přidejte zeleninový vývar a ‌nechte vařit, dokud se‌ brambory⁣ úplně neprovaří.
  3. Přendejte⁣ směs⁢ do mixéru a rozmixujte na hladkou konzistenci.
  4. Vraťte zpět‍ do hrnce ‍a přidejte smetanu,⁤ promíchejte a dochuťte solí​ a​ pepřem.
  5. Pokud je polévka⁢ příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
  6. Polévku nechte vychladnout alespoň hodinu v lednici, aby‌ chutnala nejlépe.
  7. Před‌ podáním ozdobte nasekanou ⁤petrželí a plátky pórků. Dobrou chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *