24. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodnou Vichyssoise – krémovou zeleninovou polévku, která je skvělou volbou pro horké letní dny. S jemnou chutí poru a brambor dokonale osvěží vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš jednoduchý recept a dejte svému jídelníčku nový rozměr!
Suroviny
- 3 středně velké brambory
- 1 cibule
- 1 por
- 1 pór
- 600 g brokolic
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibuli, brambory nakrájené na kostičky a pórek nakrájený na plátky.
- Přidáme brokolici na různé kousky a podlijeme zeleninovým vývarem. Vaříme do změknutí zeleniny.
- Poté polévku rozmixujeme dohladka a osolíme, opepříme a přidáme smetanu ke šlehání.
- Podáváme teplé s malým kopečkem smetany ke šlehání a jemně nasekanou petrželkou.