24. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Vichyssoise – krémová zeleninová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodnou⁢ Vichyssoise – krémovou zeleninovou polévku, která je skvělou volbou pro horké letní ​dny. S jemnou ⁣chutí ‍poru a⁤ brambor ‍dokonale‌ osvěží​ vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš jednoduchý⁣ recept⁣ a ‍dejte svému jídelníčku nový rozměr!

Suroviny

  • 3⁢ středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 1 por
  • 1 pór
  • 600⁣ g brokolic
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml⁤ smetany ​ke ⁣šlehání
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na‌ pánvi osmahneme na olivovém oleji‌ cibuli, brambory nakrájené na kostičky a pórek ⁣nakrájený na plátky.
  2. Přidáme brokolici na různé kousky a podlijeme zeleninovým vývarem. Vaříme do změknutí⁣ zeleniny.
  3. Poté polévku rozmixujeme dohladka a ​osolíme, ⁣opepříme a přidáme smetanu ke šlehání.
  4. Podáváme teplé s ⁢malým kopečkem smetany ke šlehání a ⁣jemně nasekanou petrželkou.