5. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Vepřové Pho se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte ⁤pořádnou dávku chuťového dobrodružství?‍ Vyzkoušejte připravit domácí‌ vepřové Pho se zeleninou. ⁣Tento tradiční ⁤vietnamský pokrm nabízí ⁢svěží‌ kombinaci ​výrazných chutí a aromatických ingrediencí. Své ⁤chuťové pohárky budete rozesmát kousky⁤ jemně⁢ se vařícího vepřového​ masa, exotické zeleniny a lahodnou ⁣šťávou⁢ nasyceného vývaru. ‌Zařaďte tento lahodný pohár do svého jídelníčku⁤ a objevte lahodnost ⁢asijské kuchyně ve své ‍vlastní kuchyni. Připravte⁢ si vepřové ‌Pho se zeleninou a dejte ⁢svým sentům ​trochu západní exotiky! ‍

Suroviny

  • 500 g vepřového masa (plec)
  • 200 g rýžových nudlí
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 pór
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1‍ lžíce srirachy
  • 1 lžíce⁢ olivového⁣ oleje
  • 4 hřebíčky
  • 1 lžička koriandru
  • čerstvá máta⁤ a koriandr ‌na ⁣dochucení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Připravte⁤ si všechny suroviny – nakrájejte cibuli na tenké plátky, mrkev oloupejte a nastrouhejte na nudličky, pók nakrájejte na kolečka, a​ maso na tenké plátky.
  2. Do hrnce nalijte‌ vodu a přiveďte ‍k varu. ‌Přidejte ⁣vepřové maso, cibuli, mrkev, ⁢pór, hřebíčky, koriandr, ⁤a sůl a pepř. Vařte přibližně 30 ⁢minut nebo dokud není⁢ maso měkké.
  3. Mezitím si připravte​ rýžové​ nudle podle návodu na ‌obalu.
  4. Hotový vývar ‌scedíme. Do vývaru přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku, srirachu a olivový olej. ‌Dobře‍ promíchejte.
  5. Do poloviny misky‌ si naskládejte rýžové nudle. Na⁤ nudle pokládejte plátky ‌vepřového​ masa.
  6. Hotovou polévku zalijte připraveným vývarem a ozdobte čerstvou mátou a koriandrem podle chuti.
  7. Hotové pho podávejte ihned.