2. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vepřová saltimbocca alla romana je italský recept, který přináší kombinaci chutí vepřového masa, šunky a šalvěje. Tento jednoduchý a lahodný pokrm je oblíbený po celé Itálii a rád ho připravují i milovníci italské kuchyně doma. Vepřové medailonky jsou zpravidla zabaleny do tenkých plátků šunky a osmaženy na másle a olivovém oleji spolu se šalvějovým listem. Výsledkem je šťavnaté maso s křupavou kůrkou a bohatou příchutí, která potěší vaše chuťové buňky. Vepřová saltimbocca alla romana je zárukou skvělého večeře plné italského šarmu.
Suroviny
- 4 plátky vepřového masa (hrudí nebo stehno)
- 4 plátky pršutu
- 4 lístky sádla
- 4 lístky žampiónů
- 4 lístky salátku
- 4 plátky mozzarelly
- 4 lístky šalvěje
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce bílého vína
- sůl, pepř
Postup
- Na každý plátek masa položíme plátek pršutu, lístek sádla, žampionu, salátku a mozzarelly.
- Na vrch tohoto „sendviče“ položíme lístek šalvěje a upevníme párátkem.
- Plátek posolíme a opepříme a vložíme do rozpálené pánve s olejem.
- Zprudka zprudka zprudka opečeme z obou stran a zalijeme bílým vínem.
- Pokud víno vyprchá, podlije se trochou vývaru a maso se přikryje pokličkou.
- Půl hodinky pod pokličkou pod pokličkou a pak odkryje se a nechá rozpálit, aby došla kůrčička.