30. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Veganský quinottový salát s mangem je osvěžující jídlo plné chutí, které lahodí nejen veganským strávníkům. Tento recept spojuje exotickou čerstvou mango s nutričně bohatou quinottou a zeleninou, vytvářející jedinečnou kombinaci. Díky zdravým složkám, jako jsou omega-3 mastné kyseliny a vláknina, je quinottový salát s mangem ideální volbou pro ty, kteří se snaží jíst zdravě a vyváženě. Připravte si tento jednoduchý a chutný salát, který je perfektní jako samostatné jídlo nebo jako příloha k různým pokrmům.
Veganský quinottový salát s mangem
Suroviny:
- 1 šálek quinoa
- 2 šálky vody
- 1 mango
- 1 červená paprika
- ¼ hrnku červené cibule, jemně nakrájené
- Čerstvá petrželka nebo koriandr, na dochucení
- Čerstvá citronová šťáva, na dochucení
- Sůl a pepř, podle chuti
Postup:
- Quinou propláchněte pod tekoucí vodou a odstrante případné nečistoty.
- V hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte quinou. Vařte na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud nebude quinoa měkká a voda se vstřebá.
- Mezitím oloupejte mango a nakrájejte ho na kostičky či tenké plátky. Papriku nakrájejte na menší kousky.
- V míse smíchejte uvařenou quinou, nakrájené mango, papriku a červenou cibuli. Dobře promíchejte.
- Přidejte čerstvou petrželku nebo koriandr a zakápněte citronovou šťávou. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Salát můžete podávat teplý nebo studený. Dobrou chuť!