1. 5. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte chutné veganské chilli sin carne plné aromatických koření a křupavé zeleniny. Tento jednoduchý recept je plný bílkovin a vlákniny a je skvělou alternativou k tradičnímu chili con carne. Vyzkoušejte ho a přesvědčte se sám, že i bez masa může být chili opravdu lahodné!
Suroviny
- 2 plechovky fazolí (červené nebo černé)
- 1 plechovka kukuřice
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 1 rajče
- 400g pasírovaných rajčat
- 1 lžička kůře cimbuří
- 1 lžička papriky
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička chilli
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý pepř
- olej na smažení
Postup
- Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, česnek a mrkev.
- Přidáme nakrájenou papriku a rajče a dusíme, dokud změknou.
- Přidáme koření a restujeme asi minutu.
- Přilijeme pasírovaná rajčata, fazole a kukuřici.
- Přidáme trochu vody a dusíme 15-20 minut.
- Chilli sin carne servírujeme s rýží nebo nachos.

