21. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Veganský chilli se sójovým masem je lahodný a zdravý recept, který potěší nejen vegany, ale i masožravce. Kombinace nasycujících fazolí, aromatických bylinek a jemné textury sójového masa vytváří výtečně pikantní jídlo plné chuti. Tento veganský chilli je ideální pro večeři či oběd a je připravený v jednoduchých krocích. Začněte vařit toto zdravé a plnohodnotné jídlo ještě dnes!
Veganský chilli se sójovým masem
Suroviny:
- 200 g sójového masa
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčat (z konzervy)
- 400 g fazolí (z konzervy)
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Sójové maso namočte do horké vody a nechte ho nabobtnat.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostičky a papriky na proužky.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a papriky.
- Přidejte sójové maso, mletý kmín a mletou papriku a promíchejte.
- Po chvíli přidejte rajčata a fazole spolu se šťávou z konzervy.
- Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit 20-30 minut, dokud se omáčka nezredukuje a nechuť se nespojí.
- Před podáváním ochutnejte a podle potřeby dosolte a opepřete.