21. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Veganský chilli se sójovým masem
zdroj: Recepty 24/7

‍ Veganský chilli⁤ se sójovým masem je lahodný a zdravý recept, který potěší nejen vegany, ale i masožravce. Kombinace⁣ nasycujících fazolí, aromatických‍ bylinek a jemné textury sójového masa vytváří výtečně pikantní jídlo plné chuti. Tento veganský chilli je ideální pro večeři či oběd a je připravený v⁣ jednoduchých⁣ krocích. ⁢Začněte vařit toto zdravé⁢ a plnohodnotné jídlo ještě dnes!

Veganský chilli se sójovým masem

Suroviny:

  • 200 g sójového masa
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g rajčat (z‌ konzervy)
  • 400 g fazolí (z konzervy)
  • 1‍ l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Sójové maso namočte do horké ​vody a nechte ho nabobtnat.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostičky a papriky na proužky.
  3. V hrnci‌ rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a papriky.
  4. Přidejte sójové maso, mletý kmín a ‍mletou⁢ papriku⁤ a‍ promíchejte.
  5. Po chvíli přidejte rajčata a fazole spolu se šťávou z konzervy.
  6. Zalijte zeleninovým vývarem a nechte ‌vařit 20-30 minut, dokud se omáčka nezredukuje a ⁣nechuť se nespojí.
  7. Před podáváním ochutnejte a podle potřeby dosolte a opepřete.