31. 8. 2025
Autor: Olga Vařilová
Veganské lasagne s cuketou a tofu
zdroj: Recepty 24/7


Vyzkoušejte náš recept na veganské lasagne s cuketou a tofu. Chutný a zdravý veganský recept, který nadchne každého milovníka italské kuchyně. Příprava je snadná a rychlá. Zkuste zdravou alternativu tradičních lasagní bez masa.

Suroviny:

  • 500 g tofu
  • 2 středně velké cukety
  • 400 g rajčatového protlaku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g listového těstovinového těsta
  • 100 g vegan sýra
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • kopr a petržel na dochucení

Postup:

1.Nejprve si připravíme tofu. Tofu rozdrobíme na menší kousky a osmahneme na pánvi s trochou olivového oleje, solí a pepřem.

2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka.

3. Ve velké pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek. Poté přidáme cuketu a dusíme, dokud cuketa nezměkne.

4. Přidáme rajčatový protlak a necháme provařit asi 10 minut. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný kopr a petržel.

5. Troubu předehřejeme na 180 stupňů celsia. Vymažeme formu na pečení a začneme skládat lasagne.

6. Na dno formy dáme trochu omáčky s cuketou, pak položíme plátek těstoviny, na něj trochu tofu a opět omáčku. Postup opakujeme, dokud nemáme poslední vrstvu. Tu posypeme nastrouhaným vegan sýrem.

7. Lasagne pečeme v troubě asi 30 minut, dokud není sýr zlatavý. Hotové lasagne necháme chvíli odpočinout a pak podáváme.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář