6. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na veganské kuřecí kousky se sójou, které jsou plné chuti a zdraví! Sójové kousky jsou dokonalou alternativou k masu a s trochou kreativity je můžete připravit jako oblíbené kuřecí pokrmy. Nechte se inspirovat a vytvořte si skvělý veganský pokrm plný bílkovin a lahodných chutí.
Suroviny
- 200g sójových kousků
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička mleté papriky
- 1 stroužek česneku
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu smícháním sójové omáčky, olivového oleje, kari koření, mleté papriky, prolisovaného stroužku česneku a šťávy z citronu.
- Do marinády vložíme sójové kousky a necháme je minimálně hodinu odležet v lednici, ideálně však přes noc.
- Před pečením předehřejeme troubu na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem.
- Marinované sójové kousky vyndáme z lednice, osolíme a opepříme podle chuti a rovnoměrně je rozložíme na připravený plech.
- Pečeme v troubě asi 20-25 minut, dokud nejsou kousky hezky zlatě hnědé.
- Hotové veganské kuřecí kousky se sójou můžeme podávat s rýží, bramborami nebo salátem podle vlastní chuti.