8. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční těstoviny alla carbonara jsou vynikajícím italským jídlem, které si získá srdce milovníků těstovin. Tato jednoduchá, avšak překvapivě bohatá a krémová pasta se připravuje s přísadami, jako jsou vaječná žloutka, slanina, sýr pecorino romano a čerstvě nastrouhaný černý pepř. Perfektní kombinace těstovin s hladkou omáčkou zalíbenou v delikátní slanině vytváří nezapomenutelnou chuťovou explozi. Pokud máte chuť na autentickou italskou kuchyni, neváhejte a vyzkoušejte tradiční těstoviny alla carbonara.
Suroviny
- 400g těstovin (nejlépe špagety)
- 200g slaniny
- 4 vejce
- 100g parmezánu (nebo jiného tvrdého sýra)
- Čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou slaninu, dokud nezíská křupavou konzistenci.
- V mezitím uvařte těstoviny al dente podle návodu na balení. Poté je sceděte a nechte stranou.
- V misce smíchejte vejce, nasekaný parmezán a špetku čerstvého mletého černého pepře.
- Přidejte uvařené těstoviny do pánve se slaninou a promíchejte je dohromady.
- Odstraňte pánvi z tepla a přidejte směs s vejci a sýrem. Rychle promíchejte, aby se vejce zahřálo a vytvořilo krémovitou omáčku. Dbejte na to, aby se vejce neusrážela.
- Přidejte další čerstvě mletý černý pepř podle chuti.
- Servírujte okamžitě a případně posypte dalším parmezánem.