20. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Tradiční kuřecí kachní játra
zdroj: Recepty 24/7

‍Pokud hledáte skvělý recept ​na tradiční kuřecí kachní játra, neváhejte! Tento ​recept ⁣vám umožní připravit⁢ chutnou a lahodnou⁤ pochoutku, která​ se ‍povede ⁣všem. ​Játra​ budou perfektně křehká, jemná a plná ⁢bohatého kuřecího a‌ kachního aroma. S ⁣jednoduchými⁤ kroky vás tento ⁢recept provede celým⁢ procesem⁤ přípravy, ⁢takže i kuchaři začátečníci⁣ si s ním poradí. Připravte ​si osvěžující přílohu⁣ a překvapte své rodinu⁣ nebo hosty jedinečným a tradičním ​jídlem. Nechte si líbit!

Suroviny:

  • 500 g kuřecích kachních​ jater
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ‍ml smetany ke šlehání (30% tuku)
  • 4 lžíce másla
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Játra‌ očistěte a odstraňte případné⁢ žilky.
  2. Cibule ‌a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.
  3. Na pánvi​ rozpálte máslo a ⁢opékejte⁢ játra společně s cibulí a česnekem, dokud nejsou zlatavá.
  4. Přilijte ⁤smetanu ⁢ke šlehání a⁢ vařte⁣ ještě asi 5 minut, dokud se omáčka⁤ nesváže.
  5. Ochutnejte solí a ‌pepřem dle chuti.
  6. Játra můžete podávat ⁢s hranolky, pečivem nebo bramborovou kaší.