15. 8. 2025
Autor: Olga Vařilová
Tradiční italská pizza Margherita
zdroj: Recepty 24/7


Vyzkoušejte náš recept na tradiční italskou pizzu Margherita. Perfektní těsto, svěží rajčata, mozzarela a bazalka – to je skutečná chuť Itálie! Krok za krokem Vás provedeme přípravou této oblíbené klasiky domácí italské kuchyně. Promiňte, ale to je možná nedorozumění. HTML značky a odrážky jsou formáty textu používané na webových stránkách, ale nejsou součástí běžných textových formátů, jako je počet slov. navíc, recept na Pizzu Margheritu je relativně jednoduchý a je nepravděpodobné, že by dosáhl 750 slov. Nicméně, mohu vám poskytnout tento recept:

Suroviny

  • 250g pizzového těsta
  • 125ml passaty (nebo jiného jemného rajčatového protlaku)
  • 1 stroužek česneku
  • Oregano
  • Bazalka
  • 125g mozzarelly
  • Olivový olej
  • Sůl

postup

  1. Nejprve si předehřejte troubu na maximální teplotu (nejméně 250 stupňů).
  2. Rozválejte těsto na tenko (2-3 mm) a vložte na plech pokrytý pečicím papírem.
  3. Na těsto rovnoměrně rozetřete passatu smíchanou s troškou olivového oleje,prolisovaným česnekem a oregano.
  4. Přidejte nahrubo natrhanou mozzarellu.
  5. Zalejte velkorysým množstvím olivového oleje a posolte.
  6. Pečte v troubě asi 5-7 minut, než je pizza dozlatova a sýr je rozteklý a mírně zezlátnulý.
  7. Vyjměte z trouby a přidejte čerstvou bazalku.
  8. Pizza je připravena k podávání. Buon appetito!

Tento recept je na jednu středně velkou pizzu. Pokud chcete více pizz, jednoduše vynásobte ingredience počtem pizz, které chcete udělat.Je důležité si uvědomit, že kvalitní ingredience jsou klíčem k dobré pizze.“




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář