
Vyzkoušejte náš recept na tradiční italskou pizzu Margherita. Perfektní těsto, svěží rajčata, mozzarela a bazalka – to je skutečná chuť Itálie! Krok za krokem Vás provedeme přípravou této oblíbené klasiky domácí italské kuchyně. Promiňte, ale to je možná nedorozumění. HTML značky a odrážky jsou formáty textu používané na webových stránkách, ale nejsou součástí běžných textových formátů, jako je počet slov. navíc, recept na Pizzu Margheritu je relativně jednoduchý a je nepravděpodobné, že by dosáhl 750 slov. Nicméně, mohu vám poskytnout tento recept:
Suroviny
- 250g pizzového těsta
- 125ml passaty (nebo jiného jemného rajčatového protlaku)
- 1 stroužek česneku
- Oregano
- Bazalka
- 125g mozzarelly
- Olivový olej
- Sůl
postup
- Nejprve si předehřejte troubu na maximální teplotu (nejméně 250 stupňů).
- Rozválejte těsto na tenko (2-3 mm) a vložte na plech pokrytý pečicím papírem.
- Na těsto rovnoměrně rozetřete passatu smíchanou s troškou olivového oleje,prolisovaným česnekem a oregano.
- Přidejte nahrubo natrhanou mozzarellu.
- Zalejte velkorysým množstvím olivového oleje a posolte.
- Pečte v troubě asi 5-7 minut, než je pizza dozlatova a sýr je rozteklý a mírně zezlátnulý.
- Vyjměte z trouby a přidejte čerstvou bazalku.
- Pizza je připravena k podávání. Buon appetito!
Tento recept je na jednu středně velkou pizzu. Pokud chcete více pizz, jednoduše vynásobte ingredience počtem pizz, které chcete udělat.Je důležité si uvědomit, že kvalitní ingredience jsou klíčem k dobré pizze.“

