29. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
Tradiční argentinský steak s chimichurri.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si ‍autentický argentinský steak ‌s⁣ osvěžujícím chimichurri! ‍Tento tradiční recept vám⁤ přinese chuť jižní Ameriky přímo na ⁤talíř. ‌Vyzkoušejte ho a okořeňte své grilování trochou‌ argentinské vášně.

Suroviny

  • 2 ks argentinských steaků
  • 200 ml olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 šálku čerstvé petrželky
  • 1/4 šálku červeného vína
  • 1 citron ⁣(šťáva)
  • 1 červená cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 čajová lžička mleté papriky
  • 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Na​ chimichurri omáčku jemne nasekejte petrželku, cibuľu, papriku a ⁣cesnak. Všetky ingrediencie zmiešajte v miske.
  2. V oddelenej miske smiešajte olivový olej, červené víno, citrónovú šťavu, mletú papriku a kmín. Pridajte soľ a korenie.
  3. Marinádu nalejte na⁤ steaky a nechajte ich odpočívať aspoň 30 ‌minút v chladničke.
  4. Steaky osušte papierovým obrúskom a opečte ich na grile alebo v​ panvici ⁢podľa vašej chuti.
  5. Po upečení steaky podávajte s priloženou chimichurri omáčkou.