10. 9. 2025
Autor: Olga Vařilová
Tradiční argentinské empanadas s masem
zdroj: Recepty 24/7


Ochutnejte neodolatelné tradiční argentinské empanadas s ​masem – křupavé taštičky⁢ plněné ⁣pikantním masem. Jednoduchý recept, který⁤ zvládne každý. Příprava‌ krokových receptů, vyladění technik a tajné tipy z argentinské kuchyně. Ponořte se do‌ autentické chuťové jízdy​ s naším receptem na tradiční argentinské empanadas.

Suroviny

  • Na těsto:
    • 4 šálky hladké mouky
    • 1 čajová⁤ lžička soli
    • 1​ šálek vlažné vody
    • 1 vejce
    • 2 lžíce ocet
  • Na náplň:
    • 500g hovězího ‌masa na guláš
    • 2 velké cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 2 lžíce sladké papriky
    • 1 1/2 lžička⁢ mletého kmínu
    • 1 ‌lžička ⁤chilli papričky
    • 3 tvrdě vařená vejce
    • 1/2 šálku nakrájených černých oliv
    • Sůl a⁤ pepř podle chuti
    • 2 lžíce oleje pro smažení

Postup

Empanadas‍ jsou kapsičky‍ těsta ‍plněné různými‌ náplněmi, které jsou velmi oblíbené ​po celé‍ Jižní Americe. Dnes ‍si připravíme tradiční argentinské empanadas ⁤s masovou náplní.

Empanadas se tradičně připravují z jednoduchého těsta na bázi mouky, vody,⁤ soli a tuku, ačkoli recepty se ⁣mohou lišit podle regionu. Pro přípravu těsta smícháme mouku s solí v míse, uděláme jamku uprostřed⁣ a do tétoo jamky ‌nalijeme⁢ vlažnou vodu, vejce⁤ a ocet. Poté ​smícháme suroviny‍ lžící nebo rukou, dokud se nevytvoří těsto.Toto těsto pak‌ zabalíme ⁣do potravinářské fólie a dáme do lednice ⁣odležet alespoň na hodinu.

Mezitím si připravíme masovou náplň. ​Na‍ pánvi ⁤na středním ohni rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájené‌ maso do zlatova. Poté přidáme nakrájenou⁢ cibuli a česnek a smažíme, dokud cibule nezezelená. Poté přidáme papriku, kmín a chilli a‍ promícháme. Přidáme sůl a pepř podle chuti a ⁣necháme směs na pánvi tak dlouho, dokud se přísady nespojí a nepustí šťávu. Odstavíme z plotny ⁢a⁤ necháme vychladnout.

Jakmile​ je náplň vychladlá, přidáme ‌nakrájená​ vejce a⁤ olivy⁢ a promícháme. Těsto rozdělíme‌ na menší kousky a ​každý kousek⁣ rozválíme na placku​ o průměru asi 10 cm. Do ⁤středu⁢ každé placky dáme ​lžíci náplně, okraje těsta potřeme vodou⁣ a zavřeme těsto ⁢do poloměsíce. Okraje‍ poté pevně spojíme, aby náplň během pečení ⁣neunikla.

Empanadas pak pečeme v troubě⁣ předehřáté na 180°C asi⁢ 25-30 minut, dokud nejsou zlatohnědé. Empanadas jsou skvělé ‌jak teplé,⁢ tak studené, a jsou ideální ⁤na párty nebo jako snack k vínu. Dobrou chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář