7. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Tofu s rýží a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

⁢Tento chutný⁢ recept na tofu s rýží a zeleninou je ​ideální pro ty, kteří preferují vegetariánskou stravu. Kombinace měkkého ​tofu ⁤s voňavou rýží ⁣a čerstvou⁣ zeleninou vytváří skvělou vydatnou a zdravou večeři. Připravené tofu je ‌opékané a křupavé, což ⁤dodává jídlu ⁣zajímavou texturu.​ Dodatečnou ‍vrstvu lahodnosti​ přináší pikantní omáčka, ‍kterou můžete podle své chuti přidat. Tento recept⁣ je snadno připravitelný ⁢a​ může se stát ​jednou z ‍vašich oblíbených vegetariánských alternativ. Vyzkoušejte tento zdravý a chutný pokrm ⁣už dnes!

Suroviny

  • 200g​ tofu
  • 150g ryže
  • 1⁢ mrkev
  • 1 cuketa
  • ½ cibule
  • 2 stroužky ‍česneku
  • 2⁤ lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • Čerstvý petržel na ozdobu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme všechny suroviny. ‍Tofu nakrájíme na kostičky, ​mrkev a cuketu na nudličky. Cibuli ⁢a česnek ‌jemně nakrájíme.
  2. V hrnci si připravíme rýži podle⁣ pokynů na obalu.
  3. Na pánvi si rozpálíme sezamový olej a opékáme ‍tofu do zlatova. Poté přidáme⁣ cibuli a česnek a‍ krátce orestujeme.
  4. Přidáme​ mrkev a cuketu a dusíme ⁤do měkka. Přidáme ‌sójovou omáčku, osolíme⁤ a opepříme podle ⁢chuti.
  5. Rýži sceďeme a ⁢podáváme ji společně‍ s tofu a zeleninou. Ozdobíme čerstvým petrželem.
  6. Můžeme podávat ​jako ‌samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.