7. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento chutný recept na tofu s rýží a zeleninou je ideální pro ty, kteří preferují vegetariánskou stravu. Kombinace měkkého tofu s voňavou rýží a čerstvou zeleninou vytváří skvělou vydatnou a zdravou večeři. Připravené tofu je opékané a křupavé, což dodává jídlu zajímavou texturu. Dodatečnou vrstvu lahodnosti přináší pikantní omáčka, kterou můžete podle své chuti přidat. Tento recept je snadno připravitelný a může se stát jednou z vašich oblíbených vegetariánských alternativ. Vyzkoušejte tento zdravý a chutný pokrm už dnes!
Suroviny
- 200g tofu
- 150g ryže
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- ½ cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- Čerstvý petržel na ozdobu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Tofu nakrájíme na kostičky, mrkev a cuketu na nudličky. Cibuli a česnek jemně nakrájíme.
- V hrnci si připravíme rýži podle pokynů na obalu.
- Na pánvi si rozpálíme sezamový olej a opékáme tofu do zlatova. Poté přidáme cibuli a česnek a krátce orestujeme.
- Přidáme mrkev a cuketu a dusíme do měkka. Přidáme sójovou omáčku, osolíme a opepříme podle chuti.
- Rýži sceďeme a podáváme ji společně s tofu a zeleninou. Ozdobíme čerstvým petrželem.
- Můžeme podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.