9. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tofu s fazolkami a paprikou je vyvážené veganské jídlo, které svým pikantním a chutným mixem překvapí i ty největší gurmány. V tomto receptu se naše křehké tofu asijského typu smaží do zlatova a podává se spolu se zdravými fazolkami a křupavou paprikou. Tento lahodný pokrm je nejen lehký a plný výživných složek, ale také rychlý a jednoduchý k přípravě. Užijte si ho jako samostatné jídlo nebo ho podávejte jako předkrm na vašich společných večírcích či oslavách.
Suroviny
- 400 g tofu
- 1 veľká paprika, nakrájaná na kocky
- 1 konzerva fazúľ mexických
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 cibuľa, nakrájaná na jemné prúžky
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Tofu opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na kocky.
- Olej rozohrejte v panvici a pridajte tofu. Opekajte ho, kým nezhnedne zo všetkých strán.
- Pridajte nakrájanú papriku, cesnak a cibuľu. Orestujte ich spolu s tofu, kým sa zjemnia.
- Do panvice pridajte fazule s vodou z konzervy a sójovú omáčku. Dobre premiešajte.
- Znížte teplotu sporáku a nechajte zmes variť asi 10 minút, kým sa fazule nezohrejú a omáčka sa trochu zhustne.
- Podľa chuti osolte a okoreňte.
- Servírujte teplé s ryžou alebo ľubovoľnou prílohou podľa preferencie.